Mats Rits ziet grote troef bij KV Mechelen na zege bij Westerlo

27 augustus 2016 22:35

KV Mechelen mocht opnieuw op verplaatsing juichen: het won met 1-2 op bezoek bij Westerlo en heeft zo 7 op 9 buitenshuis. "Dit is goed voor het vertrouwen, al hadden we natuurlijk maar 1 op 6 thuis."

Mats Rits was de man die de 1-2 wist te scoren op zowat tien minuten van het einde. "Daar ben ik uiteraard bijzonder blij mee, maar het is vooral belangrijk dat we de drie punten hebben gepakt vandaag. Dat was het voornaamste, nu schuiven we wat op in de stand", aldus de goalgetter in een eerste reactie.

Mats Rits: "En nu ook thuis eens winnen tegen STVV"

"Ze hebben niet veel kansen gehad tegen ons, de eerste was meteen een doelpunt. Ach ja, het was zelfs een corner. Dan hebben we - net als vorige week - de rug weten te rechten om terug te komen van een achterstand. We tonen mentale weerbaarheid en daar mogen we zeker tevreden mee zijn."

En zo is Malinwa zijn uitcomplex stilaan vergeten: "We mogen tevreden zijn met die 7 op 9, al is die 1 op 6 in eigen huis wel wat teleurstellend. Tegen Kortrijk was het 85 minuten met tien en er was ook Club Brugge bij, maar toch zoeken we daar geen excuses. Tegen STVV willen we binnen twee weken ook thuis eens winnen."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Westerlo \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.