KV Oostende stuurt Waasland-Beveren naar huis en blijft foutloos in Versluys Arena

27 augustus 2016 22:25

KV Oostende won vanavond van Waasland-Beveren in een wedstrijd die eigenlijk nooit een wedstrijd was. De thuisploeg kwam al snel op een 2-0-voorsprong. Twee rode kaarten gooiden vervolgens het slot op de deur. De aansluitingstreffer van de bezoekers kwam veel te laat.

Yves Vanderhaeghe ging voor de wedstrijd even met zijn team schudden. De coach van KV Oostende voerde maar liefst vier wijzigingen door. Bij Waasland-Beveren geen Niels De Schutter, nochtans kind aan huis in het Albertpark.

Eerlijk? Comedy Capers

Man, wat hebben we momenteel respect voor Stijn Vreven. De coach van de Leeuwen staat elke week opnieuw vol passie te schreeuwen aan de lijn. Maar elke week moet ook hij eenzelfde conclusie trekken.

Na amper vijftien minuten was het al 2-0 voor de thuisploeg. Eerst ging het licht - we nomineren de 1-0 ineens als ‘Blunder van het Jaar’ - uit bij Merveille Goblet, vervolgens kreeg Knowledge Musona een (Noord)zee aan ruimte.

Het kan nóg erger

Of het nog erger kon? Ja, hoor. Ibrahima Seck besloot op het halfuur om Yassine El Ghanassy onder het gras te stoppen. Alexandre Boucaut twijfelde niet en greep naar de achterzak. En daar zit… de rode kaart.

Enkele minuten later stonden we alweer met tien tegen tien te voetballen. Michiel Jonckheere stond al op de bon en ging met gestrekt been in bij Floriano Vanzo. Met andere woorden: Boucaut had geen keus.

Maat voor niets

Beide ploegen beseften na de rust dat de wedstrijd al gespeeld was. Waasland-Beveren probeerde wel nog even om het vuur te laten aanwakkeren, maar dat was een maat voor niets. De minuten tikten tergend langzaam weg.

In de slotminuten zorgde Laurent Jans nog heel even voor hoop, maar de 2-1 kwam te laat voor Waasland-Beveren. KVO nestelt zich in de subtop, de Leeuwen hebben dan weer last van acute puntennood.