Wilmots verdedigt zich in 'zaak Lombaerts': "Als Vertonghen niet was uitgevallen, had niemand over hem gepraat"

27 augustus 2016 10:47

Marc Wilmots is uit het oog van de storm verdwenen, maar hij wou toch nog eens terugkomen op zijn bewogen tijd bij de Rode Duivels. En op het EK, waar hij een opvallende beslissing nam met Nicolas Lombaerts.

Wilmots stuurde Lombaerts naar huis nadat die een blessure opliep. Een beslissing die door velen op de korrel werd genomen. "Had ik Lombaerts moeten houden? En kan je garanderen dat we niet hetzelfde als met Boyata (die heel het EK geblesseerd was) hadden meegemaakt? We wisten ook niet of Vermaelen fit zou blijven. Hij had amper gespeeld en slechts twee groepstrainingen in de benen", verdedigt Wilmots zich in La Capitale.

"Tegen Wales speelden we zonder Kompany, Lombaerts, Vermaelen, Vertonghen, Engels en Boyata. Zelfs trainers als Jacobs en Daum vonden dat van het goeie wat te veel. Toen Vertonghen uitviel, wist ik eerst niet wat doen", vervolgde hij. "Als Vermaelen niet was geschorst en Vertonghen niet was uitgevallen, had niemand over Lombaerts gepraat."

Tegen Wales speelden we zonder Kompany, Lombaerts, Vermaelen, Vertonghen, Engels en Boyata.

Wilmots hield het lang vol in een situatie waarin veel mensen er de brui aan hadden gegeven. "Ik had de makkelijke uitweg kunnen kiezen en na Brazilië kunnen vertrekken. Ik ben gebleven en werd twee keer Trainer van het Jaar en werden eerste op de FIFA-ranking. Ik ben daar trots op.

Redactie

België \\ Zenit St Petersburg
 
 
Reacties.