'Titi' komt voor een wel héél bescheiden bedrag naar België

27 augustus 2016 09:19

Met Thierry Henry trok de KBVB een grote naam aan voor de trainersstaf. Maar de Fransman heeft de naam ook geen goedkope jongen te zijn. Maar dat valt blijkbaar heel goed mee.

Zeker als je weet dat hij als analist bij Sky Sports ongeveer 4,5 miljoen euro per jaar verdient. Een jobje dat hij niet graag wou opgeven, zelfs niet voor de club van zijn hart: Arsenal. Daar had Arsène Wenger hem voor het blok gezet: ofwel kappen met Sky Sports, ofwel vertrekken als jeugdtrainer bij The Gunners. Henry koos de eerste optie.

Overtuigd door talent

Bij de KBVB mag hij zijn job als analist behouden, aangezien dat niet in het vaarwater van de nationale ploeg komt. De Premier League ligt immers ook stil bij internationale weken. "Henry had enorm veel goesting om te komen. Het talent in de nationale ploeg overtuigde trouwens veel mensen", aldus Roberto Martinez.

Maar over zijn loon: Henry zou niet meer dan 100.000 euro per jaar verdienen. Peanuts dus voor de voormalige steraanvaller, maar het vooruitzicht om te werken met toppers en hen beter te maken, sprak hem wel aan. Hij kreeg daardoor de voorkeur op Thierry Siquet en Franky Van der Elst.

Johan Walckiers

België
 
 
Reacties.