De verrassing van de dag: Anderlecht haalt Harbaoui en stuurt Okaka de omgekeerde richting uit

29 augustus 2016 17:48

Geloof het of niet, maar gewezen Belgisch topschutter Hamdi Harbaoui wordt de nieuwe spits van Anderlecht. De Tunesiër komt over van het Italiaanse Udinese terwijl Stefano Okaka de omgekeerde richting uitgaat.

Harbaoui vertrok deze zomer pas naar de Italiaanse topclub, maar vertrekt al snel. Anderlecht heeft immers een oplossing gevonden voor Stefano Okaka. Hij tekent vandaag of morgen bij Watford, dat hem direct gaat uitlenen aan Udinese. Eenzelfde constructie als met Sven Kums dus.

Een ingewikkelde constructie, want Anderlecht kreeg in ruil Harbaoui - die sinds mei bij Udinese zat - ter beschikking. Een deal die blijkbaar iedereen goed uitkwam, want paars-wit was nog op zoek naar een spits. Al is de 31-jarige Harbaoui niet echt wat Weiler zocht.

Het is niet uitgesloten dat ook Bruno nog komt.

Het betekent wel dat Idrissa Sylla nu zo goed als zeker naar Atalanta mag vertrekken. Of dit een komst van Massimo Bruno uitsluit, is nog niet zeker. Het mag duidelijk zijn dat Anderlecht zich bijzonder daadkrachtig toont en misschien wel voor beide opties gaat.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Serie A \\ Anderlecht \\ Sporting Lokeren \\ Udinese
 
 
Reacties.