AA Gent roert zich: Nigeriaans international komt middenveld versterken

30 augustus 2016 15:24

AA Gent gaat zich blijkbaar nog roeren op de laatste dagen van de transfermercato. Vandaag bereikten ze alvast een overeenkomst met Ibrahim Rabiu, een offensieve middenvelder.

De drievoudig Nigeriaanse international heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij AA Gent. Hij komt over van het Slovaakse AS Trencin, de ex-ploeg van Moses Simon.

"Rabiu is een elegante speler die steeds de voetballende oplossing zoekt, linksvoetig en met een groot technisch vermogen", zegt men bij Gent. "Hij werd op 16-jarige leeftijd voor het eerst gescout door het Portugese Sporting Clube de Portugal, speelde reeds in meerdere Europese competities en was sinds zijn zestiende aangesloten bij clubs als het eerder genoemde Sporting Lissabon, Celtic Glasgow, PSV en AS Trencin."

Rabiu is een elegante speler die steeds de voetballende oplossing zoekt

Voor Trencin speelde hij in totaal 61 wedstrijden waarin hij 11 doelpunten maakte en 9 assists gaf. Hij veroverde er vorig seizoen de dubbel (Slovaaks kampioen & bekerwinnaar). Hij veroverde onder wijlen Stephen Keshi 4 caps als Nigeriaans international en kwam verder ook uit voor alle Nigeriaanse elftallen (onder U17, U20 en U23).

Manuel Gonzalez

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ KAA Gent \\ Trencín
 
 
Reacties.