Beerschot-Wilrijk mist drie sterkhouders in openingsmatch

30 augustus 2016 15:42

Beerschot-Wilrijk begint zaterdag aan de competitie in 1ste Amateur. Trainer Marc Brys kan in Sprimont wel geen beroep doen op drie van zijn sterkhouders.

Beerschot-Wilrijk hoopt op een vierde promotie op een rij. Op de eerste speeldag in 1ste Amateur zullen de Kielse Ratten het op bezoek bij Royal Sprimont Comblain Sport wel zonder drie sterkhouders moeten doen.

Losada even naar Argentinië

De vader van Losada ondergaat morgen (woensdag) een zware operatie en de Kielse smaakmaker heeft van de club toestemming gekregen om naar Argentinië te reizen. "In dit geval weegt het menselijke aspect zwaarder door dan het sportieve", zegt sportief manager Frank Staes.

Losada is de club daar erg dankbaar voor: "Ik apprecieer het ten zeerste dat Beerschot-Wilrijk toestaat dat ik in deze moeilijke periode een weekje bij mijn papa en mijn familie kan zijn. Het bewijst wat een unieke, schitterende club dit is."

Placca opgeroepen bij Togo

Fessou Placca stapte dan weer op het vliegtuig richting Togo, dat hem opriep voor een kwalificatieduel voor de Africa Cup aanstaande vrijdag tegen Djibouti. De pijlsnelle Placca kwam deze zomer over van reeksgenoot Oosterzonen en stond de voorbije bekermatchen steeds in de basis.

De 21-jarige aanvaller kwam tot dusver 4 keer in actie voor de Togolese nationale ploeg. Hij speelt er aan de zijde van Emmanuel Adebayor en Mathieu Dossevi (Standard). Maandag wordt hij terug op de club verwacht.

Swinkels trouwt

Ook Arjan Swinkels (ex-Lierse) is er niet bij. De rots in de branding in het hart van de Beerschot-defensie stapt zaterdagavond in het huwelijksbootje.

"Arjan had maanden geleden bewust die dag uitgekozen omdat het in de kalender ingekleurd stond als interland-weekend. Op dat moment kon hij niet weten dat KFCO Beerschot Wilrijk zijn nieuwe club zou worden", aldus Frank Staes.

Ook goed nieuws voor Brys

Maar er is ook goed nieuws voor Marc Brys: Dylan Ragolle en Denis Prychynenko zijn hersteld van hun blessures én Simon Vermeiren is voor het eerst speelgerechtigd. Vermeiren (25) werd vorig seizoen topschutter in 3de klasse en kwam vorige week over van Oosterzonen.

Koen Frans

Standard \\ Beerschot
 
 
Reacties.