OFFICIEEL: Barcelona heeft nieuwe spits beet

30 augustus 2016 14:09

FC Barcelona heeft Paco Alcácer dan toch kunnen strikken. De 23-jarige aanvaller komt voor ruim 30 miljoen euro over van Valencia.

Het hing al een tijdje in lucht, maar vandaag is de kogel door de kerk: Paco Alcácer verruilt Valencia voor FC Barcelona. De Spaanse spits tekent in Catalonië een contract voor vijf seizoenen, dat 30 miljoen euro aan Valencia overmaakte.

Dat bedrag kan nog tot 32 miljoen euro oplopen door bonussen. Barcelona nam ook een afkoopsom van 100 miloen euro op in het contract.

Francisco 'Paco' Alcácer is vandaag jarig en viert zijn 23ste verjaardag met een transfer naar Barcelona. De Spaanse international maakte de voorbije vier seizoenen bijna 50 doelpunten voor Valencia, dat hem tussendoor ook een jaartje uitleende aan Getafe.

Zesde zomeraankoop voor Barça

Alcácer maakte op 4 september 2014 zijn debuut voor La Furia Roja en maakte sindsdien zes doelpunten in dertien interlands. De aanvaller is de zesde zomeraankoop van FC Barcelona. Eerder kocht de ploeg van Luis Enrique doelman Jasper Cillessen, verdedigers Samuel Umtiti en Lucas Digne en middenvelders André Gomes en Denis Suárez.

Munir El Hadaddi maakt de omgekeerde beweging. De 20-jarige Marokkaanse Spanjaard wordt door FC Barcelona tot het einde van het seizoen uitgeleend aan Valencia.

Koen Frans

La Liga \\ Valencia CF \\ Barcelona
 
 
Reacties.