Transfers met Martinez in het achterhoofd, deze Rode Duivels kozen eieren voor hun geld

30 augustus 2016 17:54

De aanstelling van Roberto Martinez als bondscoach van de Rode Duivels, had zo z'n invloed op de transfermarkt. Meer dan één Rode Duivel koos eieren voor z'n geld en vertrok om te kunnen spelen.

Bij een bondscoach die al wat langer aan de slag is, kan je eens enkele maanden wat minder spelen. De coach kent je al en weet wat je al voor het team betekende. Dat was het geval bij Thomas Vermaelen, hij speelde amper bij Barça, maar ging toch naar het EK.

Een nieuwe bondscoach is iets helemaal anders. Onder Martinez moeten alle spelers zich opnieuw bewijzen, dus komen ze bij hun clubs ook best aan spelen toe. Dat besefte Vermaelen en hij tekende enkele dagen na de aanstelling van de Spanjaard een contract bij AS Roma.

Hij zou niet de enige zijn. Ook Steven Defour trok de deur van Anderlecht achter zich dicht en gaf aan dat zijn kansen gaaf houden bij de nationale ploeg de hoofdreden was. Martinez kent de Premier League als z'n broekzak en na het debuut van Defour bij Burnley zat hij bij de selectie.

Chadli en Benteke hopen op eerherstel

Verder waren er nog twee spelers voor wie het allemaal iets té precair aan het worden was. Christian Benteke z'n periode bij Liverpool was zonder meer een flop, hij hoopt bij Crystal Palace zijn statuut te verbeteren.

Voor Nacer Chadli kwam de waarschuwing al iets eerder, Wilmots nam hem niet mee naar het EK. Bij West Browich Albion zal hij proberen om zich opnieuw in de selectie te voetballen.

Sander De Graeve

Premier League \\ West Bromwich \\ België
 
 
Reacties.