Wie moet (naast Rabiu) Kums vervangen? De opties op een rij

30 augustus 2016 15:10

Met Sven Kums verliest niet alleen AA Gent, maar bij uitbreiding ook de Jupiler Pro League één van de smaakmakers. Zelf noemde hij al enkele namen, maar wie moet hem vervangen?

Met Ibrahim Rabiu kwam al een nieuwe middenvelder richting Ghelamco Arena, maar hij lijkt toch een stuk offensiever dan Sven Kums. Het is afwachten of hij zijn streng kan trekken op de acht, of hij vooral als wissel voor Milicevic, Matton en Dejaegere gehaald werd. Maar wie kan Kums nog vervangen?

Intern: niet helemaal overtuigd

Met Rob Schoofs haalde Gent vorig seizoen de gedoodverfde opvolger van Kums al naar de Ghelamco Arena, maar na enkele kansen in het begin van zijn Gentse loopbaan, kwam hij amper in actie. Het is afwachten of hij er volledig klaar voor is. Hij krijgt het voordeel van de twijfel.

Nog een mogelijkheid die Kums zelf aanhaalde is Hannes Van Der Bruggen. De middenvelder lijkt echter totaal niet in de plannen van Hein Vanhaezebrouck te passen en smeekte zelf al om een transfer. Lucas Schoofs is tot slot nog te groen om in de schoenen van Kums te staan.

Binnen de Jupiler Pro League: concrete mogelijkheden

Binnen de eigen competitie wordt intussen gewag gemaakt van Gentse interesse in Damien Marcq van Charleroi. De Buffalo's hebben wel iets met spelers uit het Zwarte Land en ook Vanhaezebrouck uitte zich al lovend over de Fransman.

Nog een Franse mogelijkheid in België is Adrien Trebel. Al enige tijd zou hij in de belangstelling staan van AA Gent, maar Standard zal heel wat geld willen eer het een speler van dat kaliber naar een concurrent laat gaan. Qua profiel sluit hij het dichtste aan bij Kums.

Wat met het buitenland?

Een buitenlandse piste die in het oog sprong was die van William Vainqueur. Hij zit bij AS Roma op een dood spoor, maar ook daar zou Standard roet in het eten kunnen gooien. De Luikenaars zijn tuk op een terugkeer van hun voormalige ster.

Al kan een transfer van Vainqueur naar Standard voor iets meer ruimte zorgen waardoor Trebel dan toch nog naar Gent zou kunnen.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ KAA Gent \\ Standard \\ België \\ België
 
 
Reacties.