Beerschot-Wilrijk wil bloed aan de palen

31 augustus 2016 10:05

De fans van KFCO Beerschot Wilrijk reageren op de oproep van het Rode Kruis, dat op zoek gaat naar nieuwe bloeddonoren. De vzw Tene Quod Bene lanceert daarvoor de actie 'Bloed aan de palen'. Peter van de actie is hoofdcoach van de club Marc Brys, die de supporters oproept massaal in te schrijven.

De actie kan de voetbalclub van het Kiel het label ‘Vereniging met een hart’ opleveren. "Het Rode Kruis gaat dit jaar op zoek naar 38.000 nieuwe bloeddonoren, en dat viel op het Kiel niet in dovemansoren. De vzw Tene Quod Bene, waarin 1200 supporters van KFCO Beerschot Wilrijk zich verenigen, neemt het voortouw in het mobiliseren van de paarswitte achterban", klinkt het in een persbericht.

"De actie heeft als thema ‘Bloed aan de palen’, een strijdkreet die geregeld op de tribunes van het Olympisch Stadion te horen valt. Tijdens de wedstrijden klinkt die kreet om de spelers aan te moedigen, maar in deze context zijn het de supporters die gevraagd wordt het beste van zichzelf te geven."

Het peterschap is in handen van Marc Brys: "Mijn dochter heeft jammer genoeg een bloedziekte die haar gezondheid ondermijnt. Af en toe heeft ze vers bloed nodig en elk steentje dat we kunnen bijdragen is belangrijk", geeft de coach van Beerschot-Wilrijk aan. De registratie van de actie ‘Bloed aan de palen’ van de fans van KFCO Beerschot Wilrijk verloopt via deze pagina. Het filmpje van Marc Brys HIER.

Redactie

Beerschot
 
 
Reacties.