Eindelijk opgeroepen: de gemiste interlandcarrière van Milicevic

31 augustus 2016 15:00

Danijel Milicevic is eindelijk opgeroepen voor een nationaal elftal. Op zes september kan hij zijn debuut maken bij Bosnië, en dat op z'n dertigste.

Waar liep het dan eerder mis voor de fijnbesnaarde Zwitser die ook een Servisch paspoort op zak heeft? De reden is niet ver te zoeken. Milicevic is het schoolvoorbeeld van een laatbloeier, maar speelde wel in de meeste jeugdreeksen voor Zwitserland.

Laatbloeier

Op zijn 23ste kwam hij bij Eupen pas een eerste keer in eerste klasse, om meteen opnieuw te verdwijnen. Op z'n 25ste stond hij er opnieuw bij Charleroi, maar toen keek men in Zwitserland al uit naar spelers zoals Shaqiri.

Vorig jaar, tijdens de Champions League-campagne, was er dan toch even een kleine hoop, maar de Zwitserse bondscoach besliste om Milicevic niet op te roepen. "Hij vindt me te oud", aldus Milicevic in een reactie na de 1-2 zege van Gent op Lyon.

'Te oud'

"Misschien moet ik hem de beelden van deze match eens sturen, dan ziet hij wat 'dat oudje' nog kan." Toch was er nóg iemand aanwezig in de tribunes. Bazdarevic, die hem bij Bellinzona liet proeven van het profvoetbal én intussen bondscoach van Bosnië werd.

Milicevic twijfelde niet, koos eieren voor z'n geld en liet zijn papieren aanpassen. Op zes september kan hij zijn debuut maken tegen Estland, op zeven oktober zien we hem misschien in actie tegen België in het Koning Boudewijnstadion.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KAA Gent \\ Bosnië-Herzegovina
 
 
Reacties.