Wie spreekt er nog over Okaka? Teodorczyk is nu de man

31 augustus 2016 14:00

Hij ziet er uit alsof hij elk moment iemand een mep kan verkopen, maar we zullen het maar wijten aan de 'killer blik' die hij in zijn ogen heeft. Lukasz Teodorczyk werpt zich immers op als de volgende goaltjesdief van Anderlecht.

Anderlecht wreef zich vorig seizoen al in zijn handen met de komst van Stefano Okaka. Die scoorde tijdens zijn eerste vier invalbeurten niet, maar daarna ging het kanon aan het bulderen. Hij kende tussen augustus en oktober een periode van twee maanden waarin hij quasi elke match tot scoren kwam.

Maar zo straf als 'Teo' doet hij niet. De Poolse aanwinst van Anderlecht scoorde vijf goals en gaf één assist in zijn eerste zes wedstrijden. In het spel is het nog niet altijd zoals het moet zijn, want hij mist nog precieze in het kaatsen, maar voor de goal werkt hij af als een, tja, een Nenad Jestrovic.

Diepgang en werkkracht

Teodorczyk voelt waar hij moet staan, iets wat weinigen gegeven is. Jestrovic was ook geen sublieme balbehandelaar, maar als het erop aan kwam, legde hij er altijd wel één of twee tegen de netten. Teodorczyk lijkt ongeveer hetzelfde profiel te zijn. Maar hij heeft ook diepgang en werkkracht.

Een goalgetter avant la lettre. Dat is de eerste indruk die we hebben.

We zagen hem al verschillende keren aan de eigen backlijn komen meeverdedigen om dan razendsnel zijn plaats vooraan weer te gaan innemen. Een jongen met de juiste mentaliteit dus. Dan hoef je niet echt 'Toffe Teo' te zijn.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht
 
 
Reacties.