Courtois prikt naar Wilmots: "Het verschil is dat er nu meer tactisch getraind wordt"

31 augustus 2016 21:55

Drie dagen. Veel langer had Thibaut Courtois niet nodig om de verschillen tussen Roberto Martinez en Marc Wilmots te zien. "Al kan je na enkele trainingen natuurlijk nog niet alles zeggen", probeerde hij nog. "Maar het is wel al anders op bepaalde vlakken." Een woordje uitleg, graag.

Thibaut Courtois gaf na het EK een veeg uit de pan aan Marc Wilmots. Er zou te weinig tactisch getraind zijn: "Het was jammer dat we gewoon al twee jaar lang moeilijkheden hadden tegen een 3-5-2 en er tegen zo'n systeem uitgingen. Ik wilde verder, de halve finale en de finale waren dichtbij", aldus de goalie daarover op het persmoment voor België - Spanje.

Courtois: "Waar druk zetten, waar aanvallen, ... Daar trainden we de voorbije dagen wel op"

En nu ziet het er toch al heel wat anders uit. "Ja, na drie dagen zie je toch wat verschillen in aanpak tussen Wilmots en Martinez", zag ook Courtois al. "Het is moeilijk om het meteen te zeggen in hoeverre het anders is, maar er zijn belangrijke accenten." Vooral dus op tactisch vlak.

"Er wordt nu gewoon meer tactisch getraind. Waar druk zetten, waar aanvallen. Daar wordt op gewerkt. We bekijken ook verschillende systemen om uit te leren. Nu moeten we er nog die mentaliteit van het willen winnen proberen inkrijgen bij ons allemaal. Die moet er echt elke wedstrijd zijn."

Aernout Van Lindt

België \\ Spanje
 
 
Reacties.