Overbodig bij Anderlecht, ster in Moeskroen: dit is waarom Trezeguet toekomst heeft in België

23 september 2016 18:12

Twee goals en twee assists in zijn eerste drie wedstrijden voor Moeskroen. Mahmoud 'Trezeguet' Hassan is goed op weg om de hoge verwachtingen van de Henegouwers in te lossen. Een man die bij Anderlecht overbodig was, maar over enorme kwaliteiten beschikt. En ja, ook goed genoeg voor paars-wit.

Binnen Anderlecht zijn en blijven ze verdeeld over de Egyptenaar. De ene helft vindt hem een geweldige speler, de andere helft mentaal te broos. Wie tot welke categorie behoort, laten we aan uw eigen verbeelding over. Maar dat ze 2,2 miljoen euro voor hem neertelden, wil toch al iets zeggen.

Trezeguet was al een ster voor hij naar België kwam. In Egypte werd hij als een soort halfgod bewonderd rond de Nijl en ver daarbuiten. Toen was hij amper 19 en de wereld lag aan zijn voeten. Maar in Europa houden ze er andere standaards op na: lekker met een bal overweg kunnen is niet het enige wat telt.

In Europa houden ze er andere standaards op na: lekker met een bal overweg kunnen is niet het enige wat telt

Tactiek en slimheid worden er even hoog in het vaandel gedragen als techniek. Toen hij aankwam was Trezeguet onstuimig, wild, ongetemd. Een bronco die niet gewend was aan de teugel gehouden te worden. Eens op het veld stormde hij zonder overzicht naar voor. Aanvallen zoals hij dat gewend was.

Hij moest wennen aan mensen die hem in het gareel probeerden te houden. Hij gaf steeds nukkige trekken aan de touwen die hem in bedwang hielden. Maar dat hebben ze er intussen al uitgekregen. Maar het grote probleem blijft dat hij blijft sukkelen met de taal.

Bij Anderlecht zijn ze nog steeds verdeeld over hem

rezeguet is een heel minzame jongen, maar een deftig gesprek met hem in het Engels of het Frans aanknopen, is nog steeds onmogelijk. En dat is de belangrijkste reden waarom ze hem uitleenden bij Anderlecht.

Pas op, voor Moeskroen is hij een godsgeschenk. De Boeck kan het zich permitteren om hem de vrije teugel te geven, want op de duur gaat de ploeg toch in zijn dienst spelen als hij deze cijfers blijft voorleggen. Want laat er geen twijfel over bestaan: Trezeguet is een 'voetballer' in de pure zin van het woord, klaar om de vrije teugel te krijgen.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ Moeskroen
 
 
Reacties.