Lukas Lerager maakt er twee voor Essevee: "Weet je hoeveel keer ik vorig jaar scoorde? Nul!"

24 september 2016 22:58

Zulte Waregem stond bij de koffie nog 2-0 achter bij KV Mechelen. "We waren ook toen al de beste ploeg en hadden er nog vertrouwen in. Maar nog winnen? Neen, dat hadden we niet gedacht."

Aan het woord is Lukas Lerager. Die heeft na zijn prestatie Achter de Kazerne wel eens reden van praten. Twee doelpunten: een heerlijke kopbal en een poeier in de winkelhaak. "Maar ik voetbal liever dan over mezelf te praten", bleef hij er nuchter onder. Typisch Deens.

Nochtans toont hij ondertussen al een tweetal maanden dat hij over bijzonder veel kwaliteiten beschikt om op het middenveld zijn streng te trekken. "Maar met iemand als Soualiho achter mij kan ik natuurlijk wel vrij bewegen op het middenveld."

Lerager knalde zijn team met zijn tweede van de avond op voorsprong

En die 2-3? "Dat was vol risico getrapt. Maar op zo'n moment moet je het wel proberen. Vorig seizoen heb ik geen enkele keer gescoord, twee goals op een wedstrijd is de eerste keer ooit in mijn profcarrière."

Om dan toch weer zelfkritisch te blijven: "In de eerste helft miste ik toch heel wat kansen, net als de rest van de ploeg. We hadden wel nog vertrouwen, maar nog winnen? Neen, dat had niemand meer gedacht."

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.