Nieuwe wending in zaak-Deschacht: "Speelde info over reservewedstrijden door aan mijn broer"

24 september 2016 19:47

Olivier Deschacht zit in het oog van de storm, maar zegt dat hij recht in zijn schoenen staat en wil meewerken aan het onderzoek.

Volgens Deschacht was het vooral zijn broer die gokte met het account van de speler van Anderlecht. Hij deed dat voor wedstrijden van de reserven van paars-wit, maar Deschacht geeft wel toe dat zijn broer hem voor die wedstrijden vaak opbelde. Deschacht gaf dan info over welke spelers er zouden aantreden voor het reserve-elftal.

De voetballer wordt ervan verdacht om tijdens het seizoen 2014-2015 op eigen matchen te hebben gewed. De opbrengsten van die weddenschappen liepen op tot zo'n 20.000 euro, dat schrijft La Dernière Heure. Speurders zouden Deschacht daar ondertussen ook over hebben verhoord. Ze stelden een proces-verbaal op dat werd overgemaakt aan het parket in Gent.

Riskeert zware schorsing én celstraf

Als de feiten bewezen worden, riskeert de Anderlecht-speler geschrapt te worden door de Belgische Voetbalbond. Daarnaast kan hij ook in de rechtbank veroordeeld worden met een gevangenisstraf tot 5 jaar en een geldboete tot 600.000 euro.

Koen Frans

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Westerlo
 
 
Reacties.