Dit is ons Team van de Week!

26 september 2016 11:00

Op speeldag acht lag het zwaartepunt op zondag met twee absolute verrassingen. De zege van Westerlo op Anderlecht en de totale ontmanteling van Racing Genk door KV Kortrijk. Genoeg stof voor ons team van de week.

Doel

Thomas Kaminski is terug, schrijf het maar op. Na een jaar niet spelen kende hij een seizoensbegin met ups en downs, maar tegen Racing Genk was hij één van de beste Kerels op het veld. Hij ranselde heel wat mooie knallen uit zijn doel waardoor Genk nooit in de match kwam.

Verdediging

Vooraleer we aan de defensie beginnen, even een dienstmededeling. Jawel, we weten dat Michael Heylen zijn goeie prestatie op het middenveld uitvoerde, maar door een gebrek aan verdedigers staat hij centraal achterin in ons team.

De huurling van Anderlecht verdient zijn plek overduidelijk. Met zijn goal kwam hij niet enkel een belofte na, maar zorgde hij ook voor de meest sensationele uitslag van het weekend. In de zege van Essevee op KV Mechelen toonde Marrone zijn klasse en Mata maakte deel uit van de ijzersterke rechterflank van Charleroi tegen KVO.

Middenveld

Heel wat middenvelders haalden ons team van de week en eigenlijk had Meite van Zulte Waregem ook een plek verdiend, maar hij viel in extremis af. Wél erbij is zijn maatje Lerager. Wat een voetballer is dat, zeg. Gewoonweg geweldig in de terugkeer van Essevee op Mechelen.

Met Dossevi en Trebel toonde Standard tegen Eupen opnieuw dat het wel degelijk heel wat kwaliteit in de kern heeft. Claudemir was voor Club Brugge erg belangrijk en bekroonde zijn goeie wedstrijd met twee assists.

Aanval

Voorin hadden ook Kage, Mercier en Totovytsky aanspraak kunnen maken op een selectie, maar we gaan toch voor Idriss Saadi. De Gouden Stier zorgde met zijn koelbloedigheid en werkkracht voor de ontmanteling van Genk.

We hadden het al over die ijzersterke rechterflank van Charleroi, niet? Wel Fall hoort daar ook bij. Aan de overkant vindt José Izquierdo na zijn blessure opnieuw zijn beste vorm terug.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Club Brugge \\ Westerlo \\ Zulte Waregem \\ Eupen \\ KV Kortrijk \\ FC København
 
 
Reacties.