Nieuwe lichting Flames hakt Oekraïne in vijf minuten in de pan

26 september 2016 17:35

Wie zijn de talenten van morgen? Bij de Belgische nationale ploeg zijn het misschien wel de nieuwe lichting van speelsters bij de U17. Zij kunnen de komende jaren proberen doorgroeien zoals vele andere speelsters. Op de eerste ronde richting EK wonnen ze alvast knap van Oekraïne.

De eerste kwalificatieronde voor het EK in Tsjechië is begonnen. De tegenstanders zijn voor onze jonge Flames Oekraïne, Roemenië en Servië. Een sterke poule, maar de volgende ronde moet zeker haalbaar zijn voor de lichting U17.

De eerste wedstrijd tegen Oekraïne werd alvast een klinkende overwinning. Vijf dolle minuten waren eigenlijk voldoende voor het team van Tamara Cassimon.

Lindsey Jacobs scoorde twee keer in twee minuten, even later ging de bal op de stip en maakte Karlijn Knapen er zelfs 3-0 van. Na de koffie dikte Petry nog aan tot een klinkende 4-0.