Essevee (herfst)kampioen? Vijf redenen waarom het kan!

26 september 2016 16:52

Zulte Waregem staat na acht speeldagen fier aan de leiding in de Jupiler Pro League. En met een kloofje van vier punten hebben ze al een aardige bonus. Coach Francky Dury blijft mikken op play-off 1, maar misschien zit er wel meer in? Het kan, en wel hierom.

Ervaring

Zulte Waregem had het de voorbije jaren soms moeilijk, zeker in de verdediging. Maar daar is ondertussen heel wat ervaring bijgekomen. Meer dan dat zijn er bij Essevee dit seizoen ook al spelers die weten hoe het voelt om dicht bij een titel te komen (Naessens, Leye, Bossut, Verboom en De fauw waren er in 2013 bij in het Astridpark). Dat kan in het voordeel spelen.

Programma

Zeker met oog op een herfstitel kan alles voor Zulte Waregem. Ze hebben een buffer, spelen op een wolk en krijgen nog Anderlecht en Club Brugge in eigen huis temidden de Europese wedstrijden. Dat heeft zeker zijn invloed op een mogelijke stunt tegen de 'topploegen', al is het stilaan moeilijk om daarover te spreken.

Geluk

Zulte Waregem mist de nodige kansen, maar op de goede momenten weten ze alsnog raak te treffen. En dat heeft wel degelijk ook zijn gevolgen. Hoe ze bij Mechelen een 2-0 nog wisten goed te maken? Dat heeft te maken met vertrouwen, een goed gevoel en toch ook wat (herfst)kampioenengeluk.

Dury

De hand van de meester wordt ook dit seizoen weer lekker duidelijk. Eens te meer tonen spelers onder Francky Dury dingen die ze de voorbije jaren bij hun andere clubs niet deden. Spelers beter maken, hoe jong of oud ze dan ook zijn, ook dat is een gave. De druk afhouden, ook dat zal wel lukken de komende weken en maanden.

Kwaliteit

En misschien wel het belangrijkste: Essevee speelt gewoon heerlijk voetbal. De combinaties zijn er, de aanvallende flexibiliteit is er, verschillende spelers kunnen vanuit verschillende hoeken scoren. En op het middenveld staan er met Meïté en Lerager twee erg compatibele spelers op het veld.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.