Onur Kaya getuigt over zijn periode bij RSC Anderlecht: "In die tijd was hij beter dan Vincent Kompany"

27 september 2016 10:13

Zulte Waregem is momenteel de fiere leider in de Jupiler Pro League. Maandag was speerpunt Onur Kaya te gast in Extra Time. Daarin had de assistenkoning van vorig seizoen het onder meer over zijn jeugdjaren bij RSC Anderlecht.

Tot zijn vijftiende doorliep Kaya de jeugdreeksen van paars-wit. "In die tijd was Vanden Borre beter dan Kompany. Maar voetbal is meer dan talent alleen", vertelde de spelmaker over zijn tijd bij RSCA. "Ook Sven Kums en Dries Mertens liepen er rond. Die laatste vonden ze te klein, maar als je ziet waar die nu zit..."

Kaya trok vervolgens naar Vitesse in Nederland. "Ik speelde er vier jaar in de jeugd en vijf jaar in het A-elftal. Dat was wel even wennen aan de mentaliteit, de andere mensen en de taal. Ik sprak geen woord Nederlands. Op school kregen we het wel, maar mijn accent heb ik aan mijn jaren in Nederland te danken."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Ligue 1 \\ Champions League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Zulte Waregem \\ Manchester City \\ Montpellier \\ Celtic Glasgow
 
 
Reacties.