Tuur Dierckx reageert nu ook zijn naam opdook in het onderzoek naar gokaffaires

27 september 2016 07:54

De lijst met voetballers waar een onderzoek naar werd opgestart rond hun gokgedrag dikt aan. De vierde profvoetballer die nog onbekend was, bleek maandagavond Antwerp-spits Tuur Dierckx te zijn.

Dierckx werd net als Olivier Deschacht (Anderlecht), Knowledge Musona (KV Oostende en Laurent Henkinet (Waasland-Beveren) door het parket verhoord omtrent zijn gokgedrag. Dat nieuws bracht de Great Old maandag zelf naar buiten op de officiële website van de club. De vleugelaanvaller gaf inmiddels toe dat hij in het verleden geld inzette op sportwedstrijden.

Onwetendheid

"Toen ik 17 à 18 jaar oud was, heb ik voor enkele kleine bedragen gegokt op matchen tegen andere beloftenploegen", aldus Dierckx in Het Laatste Nieuws. "Ik deed dat eerder als tijdverdrijf."

"Toen ik tijdens een infosessie bij de jongerenreeksen van de nationale ploeg hoorde dat je ook niet mag gokken op beloftenwedstrijden, ben ik daar meteen mee gestopt."

Redactie

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Champions League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ FC København
 
 
Reacties.