Zidane en Ronaldo hebben het uitgepraat: "'Ik ben niet dom en hij is intelligent"

27 september 2016 08:37

Real Madrid heeft geen goede generale repetitie achter de rug voor de wedstrijd in de Champions League tegen Borussia Dortmund. De Koninklijke slaagde er niet in te winnen op het veld van Las Palmas.

Dat klinkt erger dan het is: Las Palmas is zelf uitstekend aan het seizoen begonnen en Real is nog altijd leider. Maar coach Zidane zit toch wel met de nodige kopzorgen. Zo zijn sterkhouders Casemiro en Marcelo geblesseerd. Vooral de afwezigheid van die eerste liet zich voelen.

Hét gespreksonderwerp na het gelijkspel in Las Palmas was de wissel van Cristiano Ronaldo. De vedette van Real naar de kant halen? Je moet het durven als coach, en de Portugees kon er niet mee lachen. Al helemaal niet toen Las Palmas achteraf nog op gelijke hoogte kwam.

Coach Zidane lichtte zijn beslissing echter toe. Ronaldo is nog maar pas hersteld na een blessure en de Fransman wil geen risico's nemen. Intussen benadrukte hij op de persconferentie naar aanleiding van het CL-duel dat alles uitgepraat is en dat de focus op de partij tegen Borussia ligt.

"Het was een beslissing in het belang van de speler. We hebben erover gesproken. Ik ben niet dom en hij is intelligent. We hebben allemaal dezelfde doelen, wij tweeën en de rest van het team."

Manuel Gonzalez

Champions League \\ Borussia Dortmund \\ Real Madrid
 
 
Reacties.