Van overbodige speler naar vaste pion: "Brys zei dat hij me er echt bij wou"

28 september 2016 20:08

Vorig seizoen was hij nog overbodig op het Kiel, maar Kenny Thompson was de voorbije weken wel een vaste pion in het elftal van Marc Brys. De Kielse cultheld geniet met volle teugen.

Kenny Thompson stond drie opeenvolgende wedstrijden in de basis, maar viel dit weekend in Virton (0-3 winst) geblesseerd uit tijdens de opwarming. "Er schoot iets in mijn kuit", vertelt de 31-jarige Thompson aan Voetbalkrant. "Maar ik heb goed nieuws: ik heb een echo laten nemen en het is geen scheur, maar een lichte verrekking. Ik hoop zaterdag weer fit te zijn."

Na vorig seizoen kreeg Thompson te horen dat hij niet meer nodig was. "Maar ik had tijdens de zomer enkele goede gesprekken met de trainersstaf en Marc Brys zei dat hij me er echt wel bij wou. Ik vond dat geweldig en heb me vanaf dag één 200% ingezet op training. Er is niks van blijven hangen", aldus Thompson.

Ik heb graag discipline en nu we weer een profclub zijn, heeft Brys die discipline op en naast het veld hersteld.

Discipline en trainersambities

"Wat het verschil is met vorig seizoen? Ik heb graag discipline en nu we weer een profclub zijn, heeft Brys die discipline op en naast het veld hersteld. Ik ken hem nog van vroeger en het klikt nog steeds. Het grootste verschil met vorig jaar is dat we nu allemaal profspelers zijn. Voetbal komt voor iedereen op de eerste plaats en is niet langer ontspanning of een bijverdienste", vindt Thompson.

De linksvoetige Thompson werd dit seizoen steevast als rechtsachter uitgespeeld. "Links- of rechtsachter, het maakt voor mij niet zoveel uit. Verdedigend is het exact hetzelfde en in aanvallend opzicht probeer ik wat anders te lopen waardoor ik ook met links kan passen en voorzetten. Het lukt me vrij aardig, vind ik."

Ik wil zo lang mogelijk blijven shotten.

En wat na dit seizoen? "Ik wil alleszins zo lang mogelijk blijven shotten. Ik lig nog één jaar onder contract en bekijk het seizoen per seizoen. Trainer worden zoals Bram Verbist? Het kan. Ik heb mijn trainersdiploma 'UEFA B' twee jaar geleden al behaald, maar zoals gezegd denk ik nog niet aan m'n voetbalpensioen", lacht de sympathieke Antwerpenaar.

Koen Frans

Beerschot
 
 
Reacties.