Standard kan niet meer concurreren met Anderlecht: "Te veel voor ons"

28 september 2016 13:12

Sofiane Hanni koos vorig seizoen duidelijk voor Anderlecht, maar had nog andere keuzes. Standard wou hem ook, maar Olivier Renard geeft nu toe dat het onmogelijk concurreren is met paars-wit.

Hanni maakte al snel duidelijk dat hij enkel naar Anderlecht wou vorig seizoen. En dat zal wel ook iets te maken gehad hebben met wat hij bij Anderlecht kon verdienen in vergelijking met Standard. De Brusselaars gaven hem een toploon waar de Rouches niet aan konden of aan wilden.

"Het is zo goed als onmogelijk geworden om spelers als William Vainqueur of Hanni aan te trekken, omdat hun salariseisen te hoog liggen voor een club als Standard", vertelt Olivier Renard in Sport/Voetbalmagazine. "Toen we hoorden wat Sofiane kon verdienen bij Anderlecht, hebben we besloten om daar niet mee te concurreren.

Denk nu ook niet dat ik een vrekkige voorzitter heb die de supporters een wortel voor de neus houdt

Standard heeft sinds het vertrek van Roland Duchâtelet veel minder financiële mogelijkheden, maar voorzitter Bruno Venanzi doet zijn best. 'Venanzi wil zijn club beheren als een goede huisvader. Hij houdt een oogje op de totale loonmassa. Hij kan nog wel eens een uitschieter doen als we een speler echt willen hebben. Denk nu ook niet dat ik een vrekkige voorzitter heb die de supporters een wortel voor de neus houdt", aldus Renard.

Redactie

Jupiler Pro League \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Standard
 
 
Reacties.