Debat van de week: Hoe denkt u over het gokschandaal en hoever mogen spelers gaan?

28 september 2016 14:09

Voetballand is elf jaar na de zaak Ye opnieuw in de ban van gokken. Al gaat het nu over een heel andere materie: spelers die gokken op eigen wedstrijden. Wat vindt u daarvan nu eigenlijk?

Deschacht, Dierckx, Henkinet, Musona,... Het zijn de vier namen die nu naar boven gekomen zijn, maar uit vele reacties blijkt dat het wijdverspreid is in de Belgische competitie. Spelers die gokken op beloftenwedstrijden van hun eigen club lijken schering en inslag te zijn.

De Kansspelcommissie is nu blijkbaar met een grote opschoonactie begonnen en dat zou grote gevolgen kunnen hebben voor sommige spelers. Laurent Henkinet heeft het al steken en werd ontslagen door Waasland-Beveren. "Een redelijk snelle en gemakkelijke oplossing vind ik dat", zegt Losada. "Wilden ze budget vrijmaken? Maar goed, het is illegaal."

Gok niet op je eigen competitie - Hernan Losada

Want Losada heeft een strenge mening over gokken op eigen wedstrijden. "Dat doe je niet. Zeker al niet om te verliezen. Ik zou zelfs zeggen: gok niet op wedstrijden uit je eigen competitie. Als je het dan toch wil doen, gok op wedstrijden in het buitenland. Er zijn genoeg competities", aldus onze Argentijnse huisanalist.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.