Zware nederlaag, maar Michel Preud'homme zorgde voor primeur bij Club Brugge

28 september 2016 15:44

Club Brugge zal de wedstrijd in en tegen Kopenhagen liefst zo snel mogelijk willen vergeten. Blauw-zwart ging zwaar af en moet zich zien te herpakken in de Jupiler Pro League. Toch zorgde Michel Preud'homme dinsdagavond voor een primeur dit seizoen.

Voor het eerst tijdens de jaargang 2016-2017 opteerde de oefenmeester van Club Brugge voor hetzelfde elftal als tijdens de wedstrijd ervoor. Best opmerkelijk, aangezien Preud’homme erom bekend staat een voorstander van rotatie te zijn.

Tijdens de eerste speeldagen in de competitie gooide Preud’homme zijn elftal – soms noodgedwongen – om. Veel spelers kregen hun kans en door het drukke schema van blauw-zwart, werden er ook in Kopenhagen enkele wissel verwacht.

Fris en fruitig in Moeskroen, flets en flauw in Kopenhagen

Maar de trainer van Club verraste en koos dus voor dezelfde ploeg als tegen Moeskroen. Op le Canonnier liet die ploeg bijwijlen fris en fruitig voetbal zien, maar in Denemarken was dat absoluut niet het geval.

Een gebrek aan kwaliteit, mentaliteit en creativiteit: dat zijn minstens twee – zeg maar drie – negatieve punten te veel om toch nog tot een goed resultaat te komen op het veld van een ploeg die er wél iedere wedstrijd voor de volle 100% voor gaat. Aan Club om zich te herpakken tegen AA Gent.

Timothy Collard

Champions League \\ Club Brugge \\ FC København
 
 
Reacties.