29 september 2016 13:09

Newcastle United behaalde gisteren een straffe overwinning in de Championship. In het duel tegen Norwich stonden de Magpies 20 minuten voor tijd nog 1-3 in het krijt. Maar Newcastle won in de absolute slotfase nog met 4-3 en dat leverde dolle taferelen op.

In het duel tussen twee degradanten uit de Premier League leek Norwich aan het langste eind te zullen trekken. Dorrans, Jerome en Murphy hadden de Kanaries op een veilige 1-3 voorsprong gebracht. Maar in twintig dolle minuten zette Newcastle de wedstrijd alsnog op zijn kop.

Dwight Gayle maakte de aansluitingstreffer en Yohan Gouffran maakte in minuut 95 gelijk. En het kan nóg straffer: Dwight Gayle, opnieuw hij, maakte één minuut later zelfs de 4-3. Zijn ploegmakker Alekansandar Mitrovic, ex-Anderlecht, was zo blij dat hij Gayle bijna wurgde. Norwich staat nog steeds tweede, Newcastle sluipt de top-3 binnen. Het verrassende Huddersfield staat aan de leiding in de Engelse tweede klasse.