EL-overzicht: Man United zwoegt opnieuw, Witsel en Lombaerts halen uit en ook tegenstander Genk heeft revanche beet

29 september 2016 23:02

Net als twee weken geleden moesten onze vier Belgische afgevaardigden vanavond aan de bak in de Europa League. Naast Anderlecht, Genk, Gent en Standard gingen nog 20 andere teams de wei in.

Zenit - AZ 5 - 0

Zenit, met Lombaerts en Witsel de volledige match tussen de lijnen, kende geen moeite met het AZ van Van den Brom en Wuytens. De topclub uit Sint-Petersburg stuurde de Alkmaarders met een forfaitzege huiswaarts.

AS Roma - Astra 4 - 0

Ook Roma haalde furieus uit. Strootman, Fazio en Salah scoorden voor de Romeinen. Fabricio trof in eigen doel raak. Nainggolan viel net voor het uur in.

Man United - Zarja 1 - 0

United, met Fellaini in de basis, had het knap lastig tegen Zarja. Pas in de tweede helft kon Ibrahimovic op assist van de ingevallen Rooney de ban breken.

Bilbao - Rapid Wenen 1 - 0

De poule van Genk ligt volledig open, want net als de Limburgers wiste ook Bilbao zijn nederlaag van speeldag 1 uit. Benat zorgde voor de enige goal van de partij.

Celta de Vigo - Panathinaikos 2 - 0

In de groep van Standard en Ajax leek Celta de Vigo alweer op een gelijkspel te blijven steken, tot in het slot nog de 1-0 (Guidetti) en vervolgens 2-0 (Wass) op het bord verscheen tegen Panathinaikos. Bij de Spanjaarden was Theo Bongonda afwezig.

Shakhtar Donetsk - Braga 2 - 0

Shakhtar voert de groep van AA Gent aan met een 6 op 6. Stepanenko en Kovalenko zorgden voor de goals tegen Braga, dat op één punt blijft staan.

Qabala - Mainz 2 - 3

Eerder op de dag ging Mainz, de volgende tegenstander van Anderlecht, winnen bij Qabala. De club uit Azerbeidzjan leidde met 2-1, maar met de Duitsers ben je nooit klaar. In het laatste kwart zorgden Cordoba en Öztunali voor een 2-3-uitzege.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

Redactie

Europa League \\ Anderlecht \\ Ajax \\ AZ Alkmaar \\ KAA Gent \\ Standard \\ Manchester United \\ AS Roma \\ Konyaspor \\ Panathinaikos \\ Braga \\ Celta De Vigo \\ 1. FSV Mainz 05 \\ Saint-Etienne \\ Shakhtar Donetsk \\ Zenit St Petersburg \\ Qäbälä \\ Zorja Loehansk \\ Astra
 
 
Reacties.