Voetballers van Westerlo slaan handen in elkaar met gemeentebestuur voor gezondere levenswijze voor de lokale jeugd

29 september 2016 15:12

Bijna driehonderd leerlingen uit Westerlo zullen volgende week dinsdag deelnemen aan het project 'Gezond Scoort!'. Dat is een samenwerking tussen KVC Westerlo en de gezondheidsraad van de gemeente.

"Twintig procent van de Vlaamse jongeren ontbijt niet dagelijks, één op zes zelfs nooit. Vandaar de keuze van het gemeentebestuur om leerlingen, voetballers en medewerkers een lekker gezond ontbijt aan te bieden. De leerlingen gaan dinsdagochtend een contract aan met de voetballers waarbij ze zich engageren voor een gezonde levenswijze", zegt An De Busser als voorzitter van de gemeentelijke gezondheidsraad.

Onze voetballers beseffen dat een gezonde levensstijl nodig is om goed te kunnen presteren en hebben daardoor een voorbeeldfunctie.

Kurt Van Diest, community manager bij KVC Westerlo, coördineert het project binnen de club: "De populariteit van onze spelers werkt als stimulans voor de kinderen. Onze voetballers beseffen dat een gezonde levensstijl nodig is om goed te kunnen presteren en hebben daardoor een voorbeeldfunctie."​

Koen Frans

Jupiler Pro League \\ Westerlo
 
 
Reacties.