Lokeren is de slechtst scorende ploeg en dit is waarom

29 september 2016 15:58

Lokeren is de slechtst scorende ploeg van eerste klasse. Met zes doelpunten in acht wedstrijden doet niemand slechter. Ligt dat enkel aan de spitsen of is er meer aan de hand?

Met Tom De Sutter en Jaja Coelho hebben de Oost-Vlamingen twee spitsen met heel wat ervaring. Wie naar hun verleden kijkt, merkt al snel dat het geen doelpuntenmachines zijn. Zo is het bij De Sutter al twee seizoenen geleden dat hij een respectabel aantal doelpunten maakte. In het seizoen 2014/2015 nette hij tien keer in de competitie.

Bij spitsbroeder Coelho is het nog frappanter. De laatste keer dat de Braziliaan in de dubbele cijfers zat, was in 2010/2011 bij Trabzonspor, hij kwam dat jaar aan twaalf stuks. Hij maakte de laatste zes seizoenen gemiddeld vier treffers.

Toch is het te makkelijk om enkel de aanvallers de schuld te geven. Lokeren kon in vijf van de acht matchen niet scoren en heeft het vooral op verplaatsing moeilijk met slechts één doelpunt in vier wedstrijden.

Die povere cijfers zijn te verklaren door het spel dat de mannen van Georges Leekens op de mat leggen. Als we kijken naar het aantal schoten tussen de palen, zien we dat Sporting tot nu toe geen drie keer per wedstrijd op doel wist te schieten (2,625). Enkel Moeskroen (2) en Kortrijk (2,25) deden minder goed.

Qua balbezit scoort Sporting gemiddeld, met bijna 49% staat het op de achtste plaats. Het is dus zeker niet dat ze de bal niet in de ploeg hebben, ze doen er gewoon te weinig mee.

Maxim Cleemput

Jupiler Pro League \\ Sporting Lokeren
 
 
Reacties.