Voorzitter Act As One: "Antwerp moet alles op de tweede periode zetten"

29 september 2016 17:49

Het loopt momenteel niet van een leien dakje bij Antwerp. De oudste club van het land bengelt troosteloos onderaan in 1B. Voetbalkrant.com sprak met Bart Van De Venster, voorzitter van de supportersvereniging Act As One, over de huidige situatie.

“We hebben als supporters al veel meegemaakt bij Antwerp”, blijft Van De Venster rustig. Al heeft hij wel enkele bedenkingen bij het beleid. “Ik stel mij vragen over de aanwervingspolitiek. We kochten heel wat spelers die vroeger in eerste klasse speelden, maar die daar naar mijn mening toch geen al te goede beurt maakten.”

Geen diepgang

Over het spel zelf is hij duidelijk: “Tegen Lierse waren er misschien wel kansen in de tweede helft, maar er zat te weinig diepgang in onze ploeg. Je hebt wel overwicht, maar de voorzetten laten vaak te wensen over. Op die manier zullen we niet veel wedstrijden winnnend afsluiten.”

Dat er kritiek komt op Vanderbiest is logisch. “Antwerp-supporters zijn over het algemeen vrij kritisch en wanneer het slecht gaat, komen er automatisch aanmerkingen op de trainer.” De voorzitter van Act As One twijfelt of Vanderbiest zijn boodschap wel kan overzetten op de spelers.

“Hoe het nu verder moet? We moeten nu alles op die tweede periode zetten en dan kan er nog veel. Als de ploeg begint te draaien kan het snel gaan natuurlijk. Misschien zijn het kleine dingen die de negatieve spiraal kunnen doen ombuigen. Je kan bijvoorbeeld Tuur Dierckx eens centraal zetten, misschien zwengelt dat de boel wel aan”, besluit Van De Venster.

Maxim Cleemput

2e klasse \\ Antwerp
 
 
Reacties.