Vanhaezebrouck op z'n hoede: "Het is hun eerste Europese campagne, ze zijn gemotiveerd"

29 september 2016 13:42

AA Gent speelt vanavond zijn eerste thuiswedstrijd in de poulefase van de Europa League tegen Konyaspor. Hein Vanhaezebrouck wil de tegenstander niet onderschatten.

"Het is een ploeg die voor de eerste keer Europees speelt, met veel drive en veel overtuiging", aldus Vanhaezebrouck. "Tegen Shakhtar gaven ze maar aan het einde een punt weg. Nu gaan ze proberen om op verplaatsing iets te halen."

Toch zal Gent zich uiteraard niet aanpassen aan de underdog. "We moeten van onze eigen kracht uitgaan", ging Vanhaezebrouck verder. Bij Gent schortte het de vorige weken aan de efficiëntie. "Dat was opnieuw het geval in de wedstrijd tegen STVV."

Ik kan Perbet niet zeggen hoe hij een goal moet maken

"We hebben vooral pech gehad. Coulibaly op de paal of net naast, Jérémy Perbet die de bal in het dak van het doel wou duwen, maar net te hoog trapte, en ga maar door. Zoiets kan je niet forceren, dat moet je tijd geven. Ik kan niet tegen Perbet zeggen hoe hij een goal moet maken, hij maakte de juiste keuze."

Over de defensie kon hij wel tevreden zijn. "We hebben goed verdedigd in die match, al is er wel wat gezegd over die tegengoal op vrije trap. Daar lag het aan beslissingen. Als we iets sneller anticipeerden, was die fout te vermijden", sloot Vanhaezebrouck af.

Sander De Graeve

Europa League \\ KAA Gent \\ Konyaspor
 
 
Reacties.