Ook matchfixing in Finland? Opvallende inzet uit Azië voor wedstrijd uit derde afdeling

29 september 2016 13:24

Vier Nederlandse spelers van de Finse derdeklasser Atlantis FC worden verdacht van matchfixing. Ze zouden met opzet wedstrijd gesaboteerd hebben en er werden grote bedragen ingezet op de Aziatische gokmarkt.

De Nederlanders Ayoub Ait Afkir, Irvingly van Eijma, Salah Aharar en Derwin Martina worden aan de schandpaal genageld, maar ontkennen de aantijging en hebben de hulp van de Finse spelersvakbond ingeschakeld. "Het lijkt wel alsof we in een maffiaserie zijn beland", vertelt Martina in De Telegraaf. "We weten niet wat ons overkomt. De club lijkt er alles aan te willen doen om ons zwart te maken."

De vier Nederlanders worden ervan beschuldigd opzettelijk slecht gespeeld te hebben in een wedstrijd van de club uit Helsinki. Op de Aziatische gokmarkt werd opvallend veel ingezet op de wedstrijd van Atlantis FC. Wedstrijden in Finland worden overigens vaak in verband gebracht met matchfixing. Omdat in de zomer haast alle competities stilleggen en de Finse blijft doorlopen, zijn die wedstrijden populair onder de gokkers.

De Finse voetbalbond en de Finse politie onderzoeken de zaak...

Koen Frans

Finland
 
 
Reacties.