Hoe lang kan het sprookje van Essevee duren? "Als je 12 minuten voorsprong hebt in de koers, moeten ze het gat ook dichtrijden ..."

29 september 2016 19:33

19 op 24. Het bilan van Zulte Waregem oogt wel bijzonder positief na acht speeldagen. Tegen Charleroi kan een extra bonus genomen worden op het schema voor play-off 1, op kop blijft de club sowieso. Waar kan het sprookje eindigen?

Play-off 1 is en blijft het doel van Zulte Waregem. Toch zijn er al enkele fans die luidop dromen van (veel) meer. Europees voetbal in het vernieuwde Regenboogstadion, een enkele keer duikt na een gewonnen wedstrijd al de leuze "Francky Dury, we worden kampioen" op. Maar Francky Dury blijft met de voeten op de grond.

"Je mag van mij niet verwachten dat ik ga dromen na acht speeldagen", aldus de oefenmeester van Essevee. "Het is nog heel erg lang tot het einde van het seizoen. Ik zet doelen op middenlange termijn en die halen we voorlopig, die 19 op 24 is zeker belangrijk met oog op het halen van de play-offs. Dat kan het verschil maken."

19 op 24 is wél belangrijk met oog op play-off 1. Deze punten pakken ze ons al niet meer af

Aan meer denkt de realistische Dury (nog) niet. Alhoewel: "We gaan zaterdag opnieuw vol voor de overwinning, want we hebben dat vertrouwen. We speelden volwassen, als een echte leider op het veld van KV Mechelen. Deze punten pakken ze ons al niet meer af. Charleroi een bonus? We gaan blijven voetballen voor extra punten."

En misschien ook extra voorsprong in het klassement? "Als je in de koers 12 minuten voorsprong hebt, dan is het aan de anderen om je in te halen. Als je dan even hard blijft duwen op de trappers, dan halen ze je nooit meer in." Maar makkelijk is het als 'vroege vluchter' natuurlijk nooit. En in de koers wordt een eventuele voorsprong ook niet plots gehalveerd zoals in de play-offs.

Aernout Van Lindt

Jupiler Pro League \\ Charleroi \\ Zulte Waregem
 
 
Reacties.