BREAKING: OHL-voorzitter neemt ontslag nadat zijn club werd genoemd in Engels corruptieschandaal

30 september 2016 07:29

In Engeland leeft het corruptieschandaal enorm, het kostte bondscoach Sam Allardyce de kop. Nieuwe onthullingen leggen ook een Belgische link bloot: Oud-Heverlee Leuven was bereid om te dienen als doorgeefluik om het Third Party Ownership te omzeilen. De voorzitter heeft intussen ontslag genomen.

OHL-voorzitter Jimmy Houtput zou immers bereid geweest zijn om zijn club te laten gebruiken als een doorgeefluik voor spelers. Dat ging dan via een fictief investeringsbedrijf dat alleen maar op papier spelers zou bezitten. Dat schrijft The Daily Telegraph, de krant die het hele schandaal al aan het licht bracht.

Op die manier zou het door de FIFA verboden Third Party Ownership omzeild kunen worden. OHL zou er zelf financieel én sportief van kunnen profiteren: het strijkt nadien een deel van de verkoopprijs op en kan in afwachtig van hun doorverkoop de talentvolle spelers in het eerste elftal inschakelen. Het gaat hier om exact dezelfde constructie als diegene die Sam Allardyce voorstelde in het undercoverfilmpje, wat hem uiteindelijk zijn job als Engels bondscoach kostte.

UPDATE:

OHL-voorzitter Jimmy Houtput reageerde vanochtend via Facebook. Hij ontkent niet dat er contact is geweest, maar hekelt wel de snelle conclusies die eruit getrokken worden. Hij neemt per direct ontslag als voorzitter van de club.

Koen Frans

2e klasse \\ OH Leuven
 
 
Reacties.