Kerels on fire: waarom dit KV Kortrijk sterker is dan de voorbije jaren

30 september 2016 20:51

KV Kortrijk schoot dit seizoen, de nederlaag in Zulte Waregem ten spijt, sterk uit de startblokken. De 4-1 overwinning tegen een onherkenbaar Racing Genk was daarvan het beste bewijs. Waarom dit KVK meer kan dan de voorbije jaren.

Zekerheid in doel

Met Darren Keet had KV Kortrijk de voorbije vijf seizoenen een wisselvallige keeper. De ene week was hij de held, de volgende maakte de Zuid-Afrikaan kapitale fouten. Met Thomas Kaminski zou dat nu verleden tijd moeten zijn.

Hij had het niet makkelijk in het begin, maar speelde ook een jaar niet. De laatste weken krikte hij zijn niveau echter op en tegen Racing Genk was de voormalige doelman van Anderlecht outstanding. Dat belooft voor de rest van het seizoen want over zijn talent bestaat geen discussie.

Meer opties

In de breedte is KV Kortrijk zeker versterkt uit de zomermercato gekomen. Vooral in de spits en in de defensie zijn er meer opties dan de voorbije jaren. Joãozinho toonde zich al een waardige opvolger voor Tomasevic en met Métanire kwam er op rechts een sterke kracht bij om Marusic te doen vergeten.

Als Saadi het eens laat afweten, staan met Veldwijk en Papazoglou nog twee sterke spitsen klaar. Op het middenveld behielden ze bovendien de centrale as en heeft Verstraete een jaartje meer ervaring opgedaan. Dat was al te zien in de eerste wedstrijden.

Aanvallend meteen paraat

Voorin loopt het al vlotjes bij de Kerels. Met Kage, Totovytsky en Mercier heeft Saadi heel wat steun. Dan zijn jongens als Ouali en De Smet er nog niet eens bij. De weelde voorin is enorm, zeker Totovytsky maakte al indruk.

En wat gezegd van Saadi? De Gouden Stier scoort aan de lopende band en lijkt vertrokken voor een recordseizoen. Met deze jongens maakt KV Kortrijk alvast aanspraak op play-off 1. Nu moeten ze het nog een seizoen vol kunnen houden.

Sander De Graeve

Jupiler Pro League \\ KV Kortrijk
 
 
Reacties.