Ex-coach over bankzittersstatuut van Sels: "Matz gaat omwille van omstandigheden door een dalletje, maar daar kruipt hij uit"

30 september 2016 06:01

Matz Sels beleeft moeilijke weken bij Newcastle United. Dit weekend namen de fans van The Magpies de Rode Duivel op de korrel, woensdagavond verloor hij ook nog eens zijn basisplaats aan doublure ...

Keeperstrainer Patrick Nys, die bij Lierse SK samenwerkte met Sels en daar een goede vertrouwensband aan overhield, laat bij Voetbalkrant.com zijn licht schijnen over de situatie.

"Wanneer een jonge kerel wordt weggetrokken uit zijn dagdagelijkse omgeving, gaat dat altijd gepaard met een aanpassingsperiode", opent Nys. "Matz kwam terecht in een ander land, moest op zoek naar een appartement en dan was er ook de relatiebreuk (met ex-zwemster Jolien Sysmans, red.) op privévlak. Dat zijn allemaal zaken die door zijn hoofd spoken en een invloed hebben op zijn prestaties."

"Sels werd binnengehaald als 'de redder', zeker na zijn uitstekende Champions League-prestaties"

Waren de reacties op Twitter niet te goedkoop en te heftig? "Dat is volgens mij typisch Engels", gaat Nys verder. Voor de fanatieke supporters telt enkel het goede. Na de keepersproblemen van vorig jaar werd Matz binnengehaald als 'de redder'. Zeker na zijn uitstekende Champions League-prestaties."

Krediet bij de Duivels

"Wanneer je als speler naar het buitenland trekt, moet je wat geluk hebben dat het meteen draait. Er wordt van Matz misschien te veel verwacht. Hij was tenslotte nog maar twee jaar een vaste waarde in onze hoogste klasse. Bij Newcastle, dat kampioen moet spelen, krijgt hij de tijd niet om te groeien."

Volgens Nys zal zijn bankzittersstatuut geen gevolgen hebben voor de Rode Duivels. "Matz heeft intussen wat krediet opgebouwd. De trainers van de nationale ploeg weten wat ze aan hem hebben. Hetzelfde geldt voor Simon (Mignolet, red.) Ze zullen allebei uit dit dalletje kruipen. Voetballers maken periodes als deze nu eenmaal mee."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League \\ 2e klasse \\ Europa League \\ KAA Gent \\ Lierse SK \\ Newcastle United \\ Rotherham United
 
 
Reacties.