Stad Lier neemt drastische maatregelen tegen Antwerp-hooligans: "Hele dag niet welkom in de stad"

30 september 2016 09:54

Volgende week zondag krijgt 1B-leider Lierse het bezoek van Antwerp. De stad Lier heeft voor een deel Antwerp-hooligans strenge maatregelen aangekondigd.

Antwerpsupporters met een stadionverbod kregen de voorbije weken een aangetekende brief van Frank Boogaerts, de burgemeester van Lier. Boogaerts verbiedt de Antwerpfans in kwestie om zich in Lier te vertonen van zondagochtend 9u tot maandagochtend 7u. Een plaatsverbod van maar liefst 22u.

Dat plaatsverbod komt er volgens de burgemeester niet zomaar. "Via onze bronnen bij verschillende politiekorpsen, waaronder de voetbalcel, weten we dat er door mensen met stadionverboden plannen zijn gemaakt om amok te komen maken in Lier, samen met fans van buitenlandse clubs met wie ze goede relaties onderhouden. Op deze manier hopen we die plannen te doorkruisen", zegt Boogaerts in Gazet van Antwerpen.

Lierse-fans met een stadionverbod moeten in principe ook 22 uur thuis blijven."

Liersefans met stadionverbod krijgen huisarrest

Supporters met een stadionverbod die het plaatsverbod aan hun laars lappen, riskeren een bestuurlijke aanhouding én een boete tot 350 euro. Diezelfde maatregel geldt overigens ook voor Lierse-supporters met een stadionverbod. "Inderdaad", zegt de burgemeester. "Die mensen hebben pech. Als ze in Lier zelf wonen, moeten ze in principe 22 uur thuis blijven."

Koen Frans

2e klasse \\ Antwerp \\ Lierse SK
 
 
Reacties.