Standard boos op zijn fans: "Onvergeeflijk, mensen die dit niet begrijpen hebben geen plaats in een tribune"

30 september 2016 17:58

Standard trok voor zijn tweede wedstrijd in de Europa League naar Amsterdam. Nog voor de wedstrijd schoten enkele onverlaten vuurpijlen af vanuit het bezoekersvak richting een vak met ook kleine kinderen. "Onvergeeflijk" klinkt het hard bij de Rouches.

De fans van de Rouches staken massaal vuurpijlen aan in het stadion van Ajax Amsterdam, wat hen natuurlijk ook een boete zal opleveren bij de UEFA.

Het was ook allerminst slim te noemen wat de fans deden: ze gooiden de vuurpijlen in een vak van Ajaxsupporters én bovendien was het stadion dichtgemaakt, waardoor de rook lang bleef hangen.

Een dag later is Standard dan ook met een ferme boodschap gekomen. Ze vinden dat ze imagoschade hebben geleden in Europa en zullen de nodige stappen ondernemen. "Dit is onvergeeflijk", klinkt het.

Lees de volledige boodschap van Standard hier even na:

Standard de Liège veroordeelt ten zeerste het gedrag van een deel van de aanwezige supporters tijdens de match tegen Ajax Amsterdam op donderdag.

Zoals we al meerdere malen aanhaalden, is het gebruik van pyrotechnisch materiaal verboden door de wet. Het houdt gevaren in voor de gebruikers en de omstaanders. In dit opzicht is het dan ook ondenkbaar en onvergeeflijk dat dergelijke materialen naar andere mensen in het stadion gegooid worden. Mensen die dit niet begrijpen hebben gewoonweg hun plaats niet in een tribune.

Aanvullend op de zware sancties die zullen volgen na de waargenomen afwijkingen donderdag, is ook het imago van Standard Liège aangetast op internationaal niveau.

Het bestuur van Standard de Liège zal dan ook strenge maatregelen ondernemen om dergelijke incidenten in de toekomst te vermijden. Voetbal is en moet een feest blijven, waar iedereen zich in alle veiligheid en in alle sereniteit moet aan kunnen deelnemen.

Johan Walckiers

Europa League \\ Ajax \\ Standard
 
 
Reacties.