Thierry Henry ondervraagt Romelu Lukaku: "Ik moet doelpunten uit het niets leren maken"

30 september 2016 16:08

Thierry Henry is altijd één van de voorbeelden van Romelu Lukaku geweest. De Franse T3 van de Rode Duivels interviewde de Everton-spits en wou weten wat hij miste om tot het rijtje van de allergrootsten gerekend te worden.

De T3 van onze nationale ploeg vroeg Romelu Lukaku wat hij nog nodig heeft om het niveau van spelers als Luis Suárez en Sergio Agüero te bereiken. "Die mannen, en ook Lewandowski en Benzema, creëren goals uit het niets. Dat moet ik nog leren. En dan moet ik dat vanaf speeldag één tot de allerlaatste laten zien. Dan kan ik tevreden zijn", aldus de 23-jarige Everton-spits.

Op de vraag of hij ooit topschutter van de Premier League zal zijn, klinkt het héél vastberaden: "Ja, 100% zeker." Lukaku zegt dat zijn tijd gekomen is. "Ik ben nu 23 en ik weet dat ik niet veel tijd meer heb. Het is tijd. Ik wil mijn potentieel maximaal benutten."

Ik hou gewoon van voetbal kijken, ik hou ervan om andere spelers te besturderen en ik hou ervan om hard te werken en mezelf te verbeteren

De liefde voor het spelletje

Henry is onder indruk van de talenknobbel van Lukaku (hij spreekt liefst zes talen) en bewondert ook zijn passie voor het spel. "Ik leef, eet, adem voetbal 24/7. Mijn computer staat vol videoclips van verschillende types van spitsen en ik heb ze uren en uren bekeken. Jij (aan Henry), Anelka, Drogba, Eto'o, Torres, .... Ik zoek naar hun sterke punten en probeer er van te leren."

Lukaku is dan ook een voetbalfreak. "Het is de liefde voor het spelletje. Ik hou gewoon van voetbal kijken, ik hou ervan om andere spelers te besturderen en ik hou ervan om hard te werken en mezelf te verbeteren", zei hij bij Thierry Henry, die duideijk onder de indruk was.

Koen Frans

Premier League \\ Everton
 
 
Reacties.