Vanden Borre neemt Anderlecht heel wat kwalijk: "Ik was nog een kind, de club moest mij beschermen"

01 oktober 2016 17:10

Na enkele seizoensweken bij Montpellier doorbreekt Anthony Vanden Borre de stilte. Op zijn 28ste kijkt de rechtsachter terug op zijn woelige carrière tot dusver.

Al bijzonder vroeg brak Vanden Borre samen met Vincent Kompany door in de hoofdmacht van Anderlecht. Té vroeg, naar eigen zeggen. "In die periode werden de jongeren nog niet zo goed omkaderd als dat nu het geval is", vertelt hij bij de RTBF. "Ik was 16, 17 en alle ogen waren op mij gericht. Ook bijten het veld. Vincent was klaar voor de voetbalwereld, maar ik was nog te fragiel."

"Er was op dat moment plots veel druk, en als je daar niet mee weet om te gaan... Anderlecht was op dat moment niet klaar om twee jonge talenten te laten doorstromen. Ik werd onvoldoende begeleid, dat neem ik de club kwalijk."

Geen mediatraining

"Ik was nog een kind. Op dat moment had de club mij moeten beschermen", gaat VDB verder. "Mediatraining bestond toen nog niet, waardoor ik mijn gang mocht gaan in mijn eerste televisie-interviews. Dat verliep rampzalig, maar zo werd mijn imago wel gecreëerd."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ Ligue 1 \\ Anderlecht \\ Manchester City \\ Montpellier
 
 
Reacties.