Conte lyrisch over Costa en... Hazard: "Ik houd er heel erg van"

01 oktober 2016 22:18

Antonio Conte zag Chelsea eindelijk weer winnen. Na nederlagen tegen Liverpool en Arsenal waren de Blues zaterdag te sterk voor Hull City. En niet enkel het resultaat (0-2) maar ook de manier waarop kon Antonio Conte plezieren.

Voor het vertrouwen was het alvast een belangrijke match. "Na twee nederlagen voetballen is niet makkelijk, omdat je hard moet werken en tegelijkertijd een oplossing moet vinden. Vandaag hebben we het goed gedaan", zei de Italiaan bij de BBC. "We legden de juiste inzet in de wedstrijd en we zetten goed druk. Ik houd ervan als de ploeg zo speelt. Ik houd er heel erg van. De spelers toonden de wil om de situatie te veranderen. Ik ben blij voor ze."

Diego Costa schoot er al zes tegen de netten.

Conte toonde zich de voorbije weken bijzonder kritisch, maar lichtte nu zelfs de individuele prestaties van enkele spelers eruit. Zo kreeg Diego Costa, met zes goals topschutter van de competitie, heel wat complimenten. Maar ook Eden Hazard mocht delen in de eer.

Eden, de werker

Costa scoorde zaterdag opnieuw. "Voor hem en voor ons is het fantastisch. Hij heeft al zes keer gescoord, maar hij zou iedere wedstrijd kunnen scoren. Zijn harde werk is echter het belangrijkst. Dat geldt ook bij Willian en Eden Hazard. Die hebben ook een goede wedstrijd gespeeld. Ze probeerden te doen wat ik van ze had gevraagd."

Johan Walckiers

Premier League \\ Chelsea \\ Hull City
 
 
Reacties.