Antwerp wint in slotfase na corner die er geen was, Cercle woedend

01 oktober 2016 22:03

Antwerp heeft eindelijk nog eens weten te winnen, maar makkelijk was het niet. Na een zoutloze match zat het venijn in de staart van de wedstrijd. Cercle kwam nog op gelijke hoogte nadat Dequevy een penalty had omgezet, maar in de slotfase scoorde Tuur Dierckx de winnende goal. Cercle woedend!

Bij Antwerp opnieuw een nieuwe doelman tussen de palen. Kudimbana kreeg terug het vertrouwen van Vanderbiest. Hairemans en Dierckx moesten tevreden zijn met een plaats op de bank. Dequevy begon in de basis. Bij Cercle Brugge geen Cousement en Fabris in tegenstelling tot vorige week. Wel Khchab en Diarra.

Limbombe mist onbegrijpelijk

De wedstrijd begon aan een traag tempo. Pas na twaalf minuten was er een eerste kans ... en wat voor één. Maertens schoot van dichtbij op de dwarsligger. Dat was meteen de enige grote kans voor de Vereniging. Niet dat de thuisploeg zo geweldig speelde. Veel foute beslissingen zorgden ervoor dat de Great Old zelden vooraan geraakte. Vleminckx kwam één keer een teen te kort om de bal tegen de netten te glijden.

Enkel Limbombe kreeg in de eerste helft een niet te missen kans. Na een knappe aanval zette Remacle voor, maar de kleine winger kopte onbegrijpelijk naast. Antwerp en Cercle moesten echter met 0-0 gaan rusten. In de tweede helft moest de ingevallen Hairemans voor meer creativiteit zorgen. Colpaert mocht in de kleedkamer blijven. Veel veranderde er niet aan het spel. Het bleef slordig en wachten op een kansje.

Kudimbana scoorde punten en heeft waarschijnlijk de doelmannenstrijd in zijn voordeel beslist.

Kudimbana nu wellicht eerste doelman

Op het uur mochten de thuisfans eindelijk juichen. Dequevy ging gemakkelijk neer in de zestien en zette zich zelf achter de bal. Hij stuurde De Bie naar de verkeerde kant en de 1-0 stond op het bord. Wie dacht dat Antwerp nu beter zou gaan spelen, kwam bedrogen uit. Het was Cercle Brugge dat op zoek ging naar de gelijkmaker. Kis had die aan de voet, maar schoot oog in oog met Kudimbana over.

Het was slechts uitstel, want amper enkele minuten later scoorde Kis wel. Eerst bracht Kudimbana nog prachtig redding, maar in de herneming moest de doelman zich gewonnen geven. In de slotfase moest Cercle Brugge het nog even stellen met tien, na een tweede gele kaart voor Haroun. Antwerp wist te profiteren van de numerieke mederheid, al moest Kudimbana hen wel recht houden.

Na een hoekschop, die er geen was, scoorde Dierckx van buiten de zestien; 2-1. De Bosuil door het dolle heen en Cercle belaagde scheidsrechter Kevin Van Damme na zijn foute beslissing.