Beerschot-Wilrijk neemt de leiding na winst in topmatch

01 oktober 2016 21:52

Beerschot-Wilrijk moest zaterdagavond tegen de derde in de stand, KSK Heist, aantreden in een rechtstreeks duel om de eerste plaats. De bezoekers haalden het met het kleinste verschil en zetten zo Dessel Sport onder druk.

Beerschot-Wilrijk had het balbezit in het begin van de match, maar kon geen kansen creëren. Na een kwartier wel een goeie combinatie tussen Losada en Pereira, maar eindstation Vermeiren mikte over. Heist had de beste kans van de eerste helft, maar de bal stierf op de lat.

Dan toch Vermeiren

En na de rust had Vermeiren al snel weer twee kansen, maar de Heistse doelman wou zijn inzetten niet laten passeren. Denis Van Wijk bracht zijn nieuwe Roemeense spits na een uur in de ploeg. Maar het was uiteindelijk toch Vermeiren die over winst besliste. De aanvaller lobde de bal over de doelman.

Heist kwam nog dicht bij de gelijkmaker, maar het duel eindigde op 0-1. Dessel Sport speelt morgen nog tegen Hamme en kan terug op gelijke hoogte komen bij winst.