Geef Roef de tijd om te werken aan zijn mindere punten

01 oktober 2016 19:32

Davy Roef ging in de fout tegen Saint-Etienne: ofwel riep hij niet hard genoeg, ofwel moet hij Nuytinck gewoon een duw geven dat hij die bal klemvast heeft. Maar om hem daar nu op af te rekenen? Nee, Roef is gewoon een goeie doelman die tijd nodig heeft om te groeien.

Het is al zoveel gezegd: om doelman te worden moet je ook een beetje masochist zijn. Als je ploegmaats een doelpunt staan te vieren, sta je zelf nog eenzaam achteraan. Als je een bal pakt, heb je gewoon je werk gedaan. En als je in de fout gaat, kost het je ploeg meestal punten. Dat laatste gebeurde Roef nu.

Maar nee, het is geen moment om aan de jonge doelman te beginnen twijfelen. Roef heeft alle benodigde technische kwaliteiten om uit te groeien tot de vaste doelman voor de komende jaren. Maar inderdaad, hij heeft nog werkpunten, waarbij zijn soms timide houding het grootste is. Maar binnen zijn entourage klinkt dat hij daar hard aan werkt.

Proto was ook geen spraakwaterval

Roef is nog steeds niet de man die zijn ploegmaats de huid gaat volschelden. Dat velen aanhaalden dat Silvio Proto die bal tegen Saint-Etienne zou gehad hebben met gevaar voor eigen leven of dat van Nuytinck, is waarschijnlijk wel waar. Maar er gaapt een verschil van meer dan tien jaar tussen de twee.

Ja, Proto had die bal gehad, maar er gaapt ook meer dan tien jaar tussen de twee.

Wij herinneren ons nog de eerste wedstrijd die we als journalist ooit live mochten gaan verslaan: de laatste match van La Louvière in eerste klasse. Met een piepjonge Proto in doel. Achteraf kwam die de pers te woord staan om zijn transfer naar Anderlecht aan te kondigen, maar hij was toen ook niet de spraakwaterval die hij later wel zou worden.

Geef hem tijd

Roef moet tijd krijgen om te groeien, want zoals sommigen binnen Anderlecht heel veel krediet hebben, is dat voor anderen veel minder. Gelukkig heeft Roef ook een karakterkwaliteit die hem in de soms woelige club kan helpen: hij blijft in alle omstandigheden rustig en heeft een ijzersterke moraal. Maar het credo wordt dus: pak de bluts met de buil en geef Roef het geduld dat iedereen verdiend.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Standard
 
 
Reacties.