Oppositie wil geldkraan OHL dichtdraaien: "Kan niet geloven dat ze van niets wisten"

01 oktober 2016 18:43

OH Leuven-voorzitter Jimmy Houtput nam gisteren ontslag nadat zijn naam genoemd werd in het Engels voetbalschandaal. En de Leuvense oppositie leek dat aan te willen grijpen om de geldkraan voor de tweedeklasser toe te draaien.

De Leuvense N-VA oordeelt dat OHL niet juist geleid wordt en dat het geld - bedoeld voor het stadion - zo verkwist wordt. "De stad heeft ondertussen al zo'n 10 miljoen euro aan OHL geleend, terwijl er steeds opnieuw dingen fout lopen bij de club”, zegt oppositieraadslid Renate Hufkens in Het Nieuwsblad.

"Het is hoog tijd dat we de geldkraan even dichtschroeven. De laatste lening die voor het stadion van OHL werd gegeven, was toegekend met opschortende voorwaarden. Die mogen nu wel ingeroepen worden. Ik verwacht een verantwoording van de rest van het bestuur, want ik kan niet geloven dat zij van niets wisten."

Tobback weigert

Maar binnen het schepencollege denken ze daar niet aan. Burgemeester Louis Tobback schoot het voorstel al af. "Wij willen dat er een stadion komt, en we denken dat we daar financieel een goede deal hebben gedaan. Het is intussen zo goed als af, dus de geldkraan dichtschroeven is dom. Tenslotte is het stadion eigenlijk van de stad. Voor de rest zijn de problemen van OHL. Het gaat om interne problemen bij OHL en niet bij de stad”, aldus Tobback.

Redactie

2e klasse \\ OH Leuven \\ Lommel SK
 
 
Reacties.