Vanderbiest gaf het bijna op: "Ik dacht al dat ik ongeluk bracht"

01 oktober 2016 22:52

Fred Vanderbiest zat met de handen in het weinige haar dat hem nog rest. Antwerp leek alweer een voorsprong in de slotfase uit handen te gaan geven, maar deze keer stond het geluk aan zijn kant. "Eindelijk", zuchtte hij achteraf.

Vanderbiest was evenwel eerlijk: "We krijgen te veel punten vandaag. We begonnen met een ander systeem, maar dat lukte niet echt. Onze pijnpunten werden weer blootgelegd. Voor een thuiswedstrijd was deze prestatie te zwak. Na de rust waren we wel degelijk, maar niet goed genoeg. De voorsprong was misschien wel overdreven, maar dan geven we het weer weg. En daar hadden we weer weinig tegenin te brengen."

Vanderbiest zag de bui al hangen. "Ik vreesde voor opnieuw een gelijkspel. Ik wou het al bijna opgeven. Ik begon te denken dat ik gewoon ongeluk bracht aan Antwerp. Ik werd er zot van. Maar twee minuten kunnen een wereld van verschil maken voor een coach."

Voetbal is soms niet te begrijpen. Als je goed speelt, geen punten en zwak spelen, maar wel winnen - Fred Vanderbiest

Vanderbiest weet wel dat het beter moet. "We speelden onze slechtste match van allemaal en nu pakken we punten. Voetbal is soms niet te begrijpen. Als je goed speelt, geen punten en zwak spelen, maar wel winnen..."

Johan Walckiers - Dirk Pieters

2e klasse \\ Antwerp \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.