Gentse huurling knijpt Eupen dood met drie goals

01 oktober 2016 21:50

Moeskroen staat in de veilige middenmoot en heeft nu negen punten. En daar mag het gerust Aristide Diedhiou voor bedanken. De huurling van AA Gent scoorde maar liefst drie keer.

Eupen en Moeskroen in een zespuntenmatch. Twee kelderploegen tegen elkaar, maar het werd gewoon een eerste helft om van te snoepen. De twee ploegen speelden met het vizier helemaal open dat resulteerde in een pak kansen en ook flink wat goals. Na twee minuten was het zelfs al raak toen Diedhiou (die van Moeskroen) geklungel in de Eupense defensie afstrafte.

Slechte Trezeguet tot... geniale ingeving

Moeskroen had zelfs nog kansen om de match voor het kwartier in een beslissende plooi te leggen, maar toen sloeg de Eupense topschutter toe. Henry Onyekuru kwam er na balverlies van Trezeguet - die in die eerste helft amper een bal goed raakte. Met een gelukje kwam Onyekuru in balbezit en werkte mooi af alleen voor Delac, die de plaats van Vagner had ingenomen.

Voor Onyekuru reeds zijn vierde, maar hij had eigenlijk ook zijn vijfde moeten maken.

En er volgden nog een resem kansen, maar nu beter verdeeld. Onyekuru had altijd zijn vijfde van het seizoen moeten maken, maar schoot wild over. En dan Trezeguet... Zoals we al zeiden zat hij absoluut niet in de match, maar de Egyptenaar heeft altijd wel iets geniaals in huis. Even voor de rust was het zover.

De aanvallende middenvelder zag een voorzet zijn richting uitkomen en loodste Stojanovic door de verdediging door de bal... met de borst te passen. Pure klasse en Stojanovic zorgde ervoor dat het ook omgezet werd in een doelpunt. Moeskroen bij de rust aan de leiding, maar alles was nog mogelijk na een heel aangename eerste helft.

Maar in de tweede helft was Moeskroen duidelijk beter en dat benadrukte het met nog twee goals van... Diedhiou. En voor Moeskroen was het daarna rustig de match uitspelen.

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Eupen \\ Moeskroen
 
 
Reacties.