Kums over zijn woelige transferperiode: "Ik was gelukkig bij Gent"

01 oktober 2016 13:17

Sven Kums heeft al indruk gemaakt in het Calcio. De middenvelder verliet deze zomer Gent voor Udinese, maar dat had wel wat voeten in de aarde. Op die woelige periode blikt hij nu terug.

Kums leek weer niet weg te geraken, tot Mogi Bayat er zich mee bemoeide. "Ik heb niet gepanikeerd", aldus Kums in HLN. "Ik was gelukkig bij AA Gent, maar het waren stresserende weken. Ik dacht: 'Als die transfer er nu niet komt, wanneer dan wel?' Met AA Gent had ik alles bereikt: de titel gepakt, een schitterende campagne in de Champions League en de Gouden Schoen."

Napoli leek de bestemming te gaan worden, maar daar kwam een kink in de kabel. "Mijn makelaar, Mogi Bayat, heeft me meermaals bevestigd dat ze me wilden. Alleen moest Mirko Valdifiori er eerst absoluut weg. Napoli bleek zelfs bereid om meer te geven dan die 6,5 miljoen euro dat het aanvankelijk wilde betalen. Rond 20 augustus kreeg ik door dat het niets zou worden, het bleef maar duren."

Rond 20 augustus kreeg ik door dat Napoli niets zou worden, het bleef maar duren - Sven Kums

Maar Kums had nog opties. "Er waren op dat moment nog ploegen die mij wilden, Borussia Mönchengladbach onder meer. Die waren echter niet bereid om de gevraagde transfersom te betalen."

Redactie

Jupiler Pro League \\ Premier League \\ KAA Gent \\ Watford \\ Bournemouth
 
 
Reacties.